18 stycznia 2012

Kukurydziane placuszki

Ostatnio "chodziła za mną smażelina" :P Niestety zgubiłam przepis, który dostałam kiedyś od koleżanki i musiałam improwizować. Nie wiem czy taki był w pierwotnej wersji, ale w tej smakuje równie dobrze.  

 Kukurydziane placuszki 
                   
Składniki:
 2 puszki kukurydzy konserwowej
 ok 10 łyżek mąki
 2 jajka
3 łyżki startego sera żółtego
 przyprawy: sól, papryka
opcjonalnie można dodać przesmażoną cebulkę albo szczypiorek

Mąkę mieszamy z jajkami i serem żółtym. Kukurydzę odsączamy     i albo w całości albo zmiksowaną wrzucamy do pozostałych składników. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Smażymy na oleju na złoty kolor. Ja lubię je jeść z ketchupem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz