10 stycznia 2012

Zupa bagienna

Zgodnie z obietnicą prezentuje Wam zupę bagienną. Autorką przepisu jest Nigella, którą darze wielką sympatią. Zupa jest szybka i prosta w wykonaniu. Zielony groszek- główny składnik zupy jest lekkostrawny i normuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. 

Składniki:

500g mrożonego groszku
1 cebula dymka
750 ml bulionu warzywnego lub z kurczaka
1 kulka (100g) mozzarelli

W bulionie gotujemy groszek razem z dymką. Wyrzucamy dymkę (ja zostawiam) a dodajemy pokrojoną kulkę mozzarelli. Całość miksujemy na gładką masę. SMACZNEGO !
                                                           


1 komentarz:

  1. No to taką prostą zupę to nawet ja chętnie zrobię :) choć ostatnio przetestowałam blender i zrobiłam zupę brokułową, też wyszła smacznie i też zielona :D
    Dudzinka :*

    OdpowiedzUsuń