12 marca 2013

Batoniki Kasi Bosackiej


I znów słodki wpis :) No cóż, to cała ja :P Dziś batoniki według przepisu Kasi Bosackiej prezentowanego w programie "Wiem, co jem". Przepis jest bardzo prosty. Batoniki są przepyszne i na pewno na jednym nie skończycie :P 

Batoniki Kasi Bosackiej

Składniki:

puszka mleka skondensowanego, śłodzonego
125 g dowolnych pestek, nasion
100 g suszonej żurawiny
250 g płatków owsianych
75 g wiórków kokosowych
125 g dowolnych, posiekanych orzechów

Wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzając.Pieczemy ok 45 min w temperaturze do 130 stopni. Po upieczeniu kroimy upieczoną masę na batonikowe prostokąciki. Smacznego :)


7 komentarzy:

  1. fajne, ile batoników wyszło z tej porcji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak na oko to wyszło ok 15 batoników różnej wielkości :)Pozdrawiam

      Usuń
  2. Pyszne, ale można dodać do tego ok. 200 g masy krówkowej oraz całość oblać czekoladą.

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja mojej kobiecie takie zrobię na walentynki :D jak zacznę co weekend piec to do lutego powinny się udać :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy mleko trzeba zagotować?

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie musisz gotować mleka.

    OdpowiedzUsuń