28 marca 2013

Budyniowa babeczka


Babeczka budyniowa jest delikatna i subtelnie waniliowa. Do tego "sukienka" z białej czekolady, kilka kolorowych motylków i mamy słodkości w sam raz na Wielkanoc. Przepis pochodzi z magazynu firmy Winiary.


Budyniowa babeczka

Składniki:

1 budyń waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
1 szkl cukru
6 jajek (osobno białka i żółtka)
1 szkl mąki pszennej
1 szkl maki ziemniaczanej
5 łyżek oleju
2 łyżki octu

Mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i proszek przesiewamy. Margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami, dodając olej, ocet i przesianą mieszankę. Na koniec łączymy delikatnie masę z ubitymi białkami. Pieczemy babkę przez 55-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy babkę dowolna polewą ( u mnie polewa z białej czekolady).
Przepis bierze udział w konkursie zorganizowanym przez Veggie :)Zapraszam do głosowania :) http://veggieola.blogspot.de/2013/02/zbieramy-wielkanocne-przepisy-dodaj-twoj.html

6 komentarzy:

  1. Jak czytam, że budyniowa, to od razu lubię, szczególnie, że tak ładnie babka jest podana.
    Zapraszam do mnie, do zabawy wiekanocnej, można dodawać tam przepisy i wygrać małą nagrodę :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za odwiedziny i zaproszenie :) Już zaglądam do Ciebie :)

      Usuń
  2. śliczna i do tego pyszna:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Z budyniem jeszcze nie robiłam.dziękuję za udział w akcji.

    OdpowiedzUsuń