Babeczka budyniowa jest delikatna i subtelnie waniliowa. Do tego "sukienka" z białej czekolady, kilka kolorowych motylków i mamy słodkości w sam raz na Wielkanoc. Przepis pochodzi z magazynu firmy Winiary.
Budyniowa babeczka
Składniki:
1 budyń waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
1 szkl cukru
6 jajek (osobno białka i żółtka)
1 szkl mąki pszennej
1 szkl maki ziemniaczanej
5 łyżek oleju
2 łyżki octu
Mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i proszek przesiewamy. Margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami, dodając olej, ocet i przesianą mieszankę. Na koniec łączymy delikatnie masę z ubitymi białkami. Pieczemy babkę przez 55-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy babkę dowolna polewą ( u mnie polewa z białej czekolady).
Przepis bierze udział w konkursie zorganizowanym przez Veggie :)Zapraszam do głosowania :)
http://veggieola.blogspot.de/2013/02/zbieramy-wielkanocne-przepisy-dodaj-twoj.html
Śliczna!
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawiam :)
UsuńJak czytam, że budyniowa, to od razu lubię, szczególnie, że tak ładnie babka jest podana.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, do zabawy wiekanocnej, można dodawać tam przepisy i wygrać małą nagrodę :-)
Dziękuje za odwiedziny i zaproszenie :) Już zaglądam do Ciebie :)
Usuńśliczna i do tego pyszna:D
OdpowiedzUsuńZ budyniem jeszcze nie robiłam.dziękuję za udział w akcji.
OdpowiedzUsuń