17 kwietnia 2013

Pasta porosołowa


Nie wiem jak Wy, ale ja nie lubię gotowanego kurczaka z rosołu. Przeglądając ostatni numer magazynu "Moje gotowanie" natchnęłam się na smaczne wykorzystanie (dla mnie) kłopotliwego kurczaka, jak również gotowanej marchewki i pietruszki. Pasta, bo o niej mowa jest prosta i smaczna. Smakiem przypomina pasztecik.


Pasta porosołowa

Składniki:

1 ugotowana pierś z kurczaka
2 ugotowane udka z kurczaka (bez skóry i kości)
2 ugotowane marchewki
1 ugotowana mała pietruszka
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka gałązek majeranku i pietruszki
ząbek czosnku
2 łyżki kremówki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Mięso, marchewkę i pietruszkę siekamy. Dodajemy do niej oliwę, kremówkę, zieleninę i całość blendujemy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smacznego :)  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz